You are currently viewing Koji su najčešći kvarovi na novom automobilu?
Najčešći kvarovi na novijem automobilu

Koji su najčešći kvarovi na novom automobilu?

  • Post category:Saveti
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:5 mins read

Koji su najčešći kvarovi na novom automobilu?

Rešili ste da kupite nov automobil? Izdvajamo za Vas koji su to najčešći kvarovi. Pokušajte da izbegnete muku sa nedostacima. Na sve ove savete koje smo pripremili za Vas obratite pažnju i izbegnite da Vas snadje najčešći kvar.

Savetujemo Vas da isprobate automobile pre nego što rešite da ga kupite. Ponekad je gotovo nemoguće primetiti ove nedostatke, obavezno proverite ove stvari kako zbog svoje bezbednosti tako i da sprečite dodatne troškove.
8 čestih kvarova na novom automobilu koji će Vas naterati da novo vozilo ipak vratite.

1.Pojasevi za vezivanje

Prilikom kupovine novih kola svi obraćaju pažnju uglavnom na motor i akomulator. Podjednako opasni mogu biti i sigurnosni pojasevi za vezivanje. Najčešći kvarovi tj jedan od njihčešćih kvarova pri kupovini novih kola je svakako ovaj kvar.
Važno je da imate ispravan pojas za vezivanje radi Vaše bezbedne vožnje. Oni Vam čuvaju život u slučaju nesreće I to jeste svakako prva stvar koju morate proveriti kada kupujete novi automobil.

2. Mehanizam na vratima

Nemojte dozvoliti da i Vi budete zatečeni kao i većina ljudi, Obavezno obratite pažnju da li su sva vrata na Vašem novom automobilu ispravna. Toliko se često dešava ovaj kvar na novim automobilima, vodite računa!
Vrata nisu toliko bitna za Vašu bezbednu voznju, ali svakako nemoje zanemariti ovaj mogući problem. Može brzo da se pogorša iako je možda u pitanju mali kvar, zahtevaće od Vas da zamenite cela vrata posle par meseci vožnje.

3.Airbag-vazdušni jastuk

Kada je reč o Vašoj bezbednosti vazdušni jastuci su drugi po vašnosti za Vašu bezbednost. Dešava se da veliki broj ljudi ne primeti da ima kvar dokne bude prekasno.

UPIS JE U TOKU

Novi Termini za upis

Jako je važno da budete sigurni da su vazdušni jastuci ispravni. Oni mogu iskočiti iznenada i tako Vam mogu zasmetati u toku vožnje. Jedan od problema je prerano iskakanje vazdušnih jastuka. Oni prilikom iskakanja vrše veliku silu na lice i grudni koš i može doći do povrede. Usled udesa dodatnu povredu može da izazove vazdušni jastuk, možete da doživite trauma.

4. Vaše kočnice

Neispavne kočnice su zasigurno jedan od kvarova koji niko ne želi da doživi. Na Vašu veliku sreću jako je jednostavno da proverite Vaše kočnice kada kupite novi automobil. Obavezno pre nego što izadjete na glavni put isprobajte negde na nekom parking kako funkcionišu Vaše kočnice. Naglim skretanjem i razvijanjem brzine i naglim kočenjem možete isprobati da li je sve u redu sa Vašim kočnicama.

5. Sistem upravljanja- volan

Može se desiti da se javi problem sa sistemom upravljanja, desiće se da osetite zanošenje i nedovoljnu kontrolu upravljanjaž, škripu i buku. Lako je da ukapirate da nešto nije u redu sa Vašim sistemom upravljanja na Vašem vozilu.
Morate reagovati čim primetite da nešto nije u redu sa Vašim sistemom upravljanja. Jednostavno je uočiti problem. Ukoliko čujete neki zvuk prilikom vožnje , na početku će to biti slabiji zvuk ali se može pretvoriti u sve glasniji zvuk. Može se desiti da morate da zamenite ceo sistem upravljanja.

6. Sistem paljenja

Na primer, nezgoda koja se dešava je nedostatak uredjaja za isključivanje. Takodje, problem sa gorivom može da izazove veliki požar, opasnost koja može dovesti do smrti.na našu eliku žalost puno je razloga i uzroka kvra Sistema za paljenje.
Uglavnom je veoma teško da otkrijete ovaj kvar. Ukoliko Vas zadesi upravo ova vrsta kvara, pored toga što ćete zahtevati popravku možete isto tako tražiti i zakonsku odštetu prilikom bilo kakve vrste povrede.

7. Vaše gume i točkovi

Velika većina Vas će odmah da pomisli da se radi o rupi na gumi. Veliki je broj mogućih nedostataka i kvarova koji se mogu desiti na Vašim točkovima ili gumama. Ti kvarovi potencijalno mogu dovesti do neželjene nesreće. Dešava se da gume nemaju odgovarajući pritisak.

Nije teško da otkrijete nedostatak na Vašim gumama, posebno ukoliko ste iskuan vozač. Obratite pažnju na svako zanošenje i nemogućnost da održite pravac tokom vožnje. Čak i vozač koji nema toliko iskustva u vožnji vrlo lako može da uoči ovakav problem prilikom vožnje.

8. Farovi –svetla

Kada sagledamo problem na koje smo Vam skrenuli pažnju, može se reći da ovo i nije tako veliki problem. Iako Vam se ovaj problem desi u toku vožnje, možete jednostavno da stanete na prvu benzinsku pumpu i napravite pauzu do jutra. Upravo je ovo jedan od najčešćih kvarova na novom automobilu.
Lako je primetiti ovaj problem. Može se desiti da svetla uopšte ne rade ili da jednostavno samo trepću, neophodno je da hitno rešite ovaj problem. Kod nas su svetla obavezna i tokom dnevne vožnje tako da je potrebno dašto pre rešite ovaj problem ukoliko Vam se desi. Prvenstveno radi svoje bezbednosti ali I bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Ostavite odgovor