You are currently viewing Saveti za održavanje Vašeg automobila
Odrzavanje automobila

Saveti za održavanje Vašeg automobila

  • Post category:Saveti
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:3 mins read

Savet za održavanje Vašeg automobila

Vaša posvećenost i redovno održavanje dosta doprinosi životnom veku Vašeg automobila. Znanje i veština da na vreme uvidite kvar dosta bi olakšalo Vaš problem. Ukoliko primetite da nešto nije kako treba sa Vašim kolima odmah reagujte i kontaktirajte Vašeg majstora za početak. U daljem tekstu ćemo Vas posavetovati kako najbolje da održavate Vaš automobil.

Zamena ulja

Treba da znate da je redovno menjanje ulja bitnije od promene guma. Preporučujemo Vam da ulje menjate na pređenih 10000 km . Ako koristite kvalitetnija ulja možete i na 12000 km . Svaki put kada menjate ulje neophodno je i da tada zamenite i filter za ulje. Tako ćete Vaš motor održavati čistim i budite sigurni da ćete mu na taj način produžiti životni vek. Ujedno ćete izbeći i oštećenja koja se dešavaju zbog čestica prašine.,

Redovno proveravajte pritisak u Vašim gumama

Potrebno je da bar jednom mesečno proverite pritisak u Vašim gumama. Tako ćete da izbegnete potencijalnu nezgodu ili neprijatnost. Često se dešava da je baš nizak pritisak u gumam uzrok udesa ili nezgoda. Noviji automobili Vas o tome uredno obaveštavaju. Ukoliko nemate tu opciju najsigurnije je da redovno proveravate pritisak u gumama. Obavezno kada planirate da krenete na duži put iskontrolišite Vaše gume jer tako čuvate kako Vaš tako i živote Vaših najmilijih.

Proverite svećice – poboljšajte sistem paljenja

Ukoliko menjate redovno svećice na Vašem automobile onda smo sasvim sigurni da nikads nemate problema prilikom paljenja Vašeg auta. Svećice je potrebno menjati na pređenih 15000-20000 km. stare i dotrajale svećice mogu da uzrokuju otežano paljenje, zastoj, kao i do smanjenja efikasnosti procesa sagorevanja prilikom potrošnje goriva.

Zamena akumulatora

Najvažniju ulogu prilikom paljenja Vašeg automobile upravo ima akumulator. Preko noći on gubi otprilike 20% od ukupnoe svoje snage. Uvek proverite da li ste ugasili svetla kada napuštate Vaš automobil i tako izbegnite nepotrebno pražnjenje akumulatora. Ukoliko želite da budete sigurni da ispravno dopunjavate Vaš akumulator ili prosto želite pomoću kablova da upalite Vaš auto potrebno je da vodite računa da pozitivni terminal pozitivnog kabla povežete na plus (+) i isto tako negativan terminal negativnog kabla na minus (-) Vašeg akumulatora.

TERMINI ZA UPIS NOVIH KANDIDATA

Važno je da prilikom odvoženja Vašeg automobila u servis redovno proveravate i vršite kontrolu svih delova Vašeg automobila. Nije šteta da ulažete u Vaš automobil samim tim mu poboljšavate perfomanse pi životni vek. I što je još bitnije Vi ćete se osećati bezbedno i sigurno.

Ostavite odgovor