You are currently viewing Sebastijan Fetel imenovao je svog najvećeg rivala u F1
Formula 1 Sebasijan Fetel

Sebastijan Fetel imenovao je svog najvećeg rivala u F1

Sebastijan Fetel imenovao je svog najvećeg rivala u F1 nakon 15 godina

Vozač Aston Martina Nemac Sebastijan Fetel potvrdio je da će se pezionisati na kraju sezone šampionata Formule 1.
Sebastijan Fetel je od 2010. do 2013.godine osvojio 4 šapionske titule u F1. Imenovao je Luisa Hamiltona za svog najvećeg rivala u svojoj karijeri u Formuli 1.
Nemac je odlučio da se povuče, kaže da ništa ne traje večno. Posle 15-godišnje karijere u vrhunskom moto sportu trenutno 11. u generalnom plasmanu vozača sa 32 boda.

Vozio je u Ferariju od 2015. do 2020. godine

Fetel se borio za pol pozicije i pobede u trkama protiv vozača Mercedesa Hamiltona – par se takodje borio za titulu svetskog prvaka 2017. sve do kraja te sezone.
Sebastijan Fetel je osvojo četiri šampionske titule u F1 sa ekipom Red Bula. U svojoj bogatoj karijeri osvojio je 53 pobede Grand prija. Kampanja za 2022. zvanično će biti poslednja u F1 za vozača Fetela, 35-godišnji vozač odlazi u zasluženu penziju posle više izazovnih i uzbudljivh sezona u Aston Martinu.

Sebastijan Fetel je u intervjuu za zvanični sajt svog tima morao da izdvoji najtežeg svog protivnika od brojnih rivala u F1 za svoju dugu karijeru

Kazao je : „Luise, posebno kada sam bio u Ferariju. Levis je uvek bio tamo gore. Pre toga, verovatno je to bio Fernando [Alonso] kada je bio u Ferariju. Zna se da je pomenuti Alonso zauzeo Fetelovo mesto u Silvestonu od sledeće godine tj. sezone 2023. Sebastijan Fetel je pitan da li ima neki savet za svog naslednika
Odgovorio je : „Fernandu nije potreban nikakav savet. Nisam siguran da prihvata bilo kakav savet, ali mu ionako nije potreban. On je tako dugo tu i toliko toga je video – biće dobro“, dodao je Fetel, koji je takođe razmišljao o tome da li bi ga bolji automobil duže održao u trkama uz Alonsa (41) i Hamiltona (37).
Sebastijan Fetel je debitovao u F1 2007. za ekipu Zaubera, a potom je vozio za Toro Roso, Red Bul, Ferari i Astom Martin.
Sebastijan Fetel dve sezone boravi u Aston Martinu gde je u većini slučajeva bio ograničen na manje bodova. Jedan od retkuh trenutaka je svakako njegovo drugoplasirano mesto n a kraju VN Azerbedžana 2021. godine obeleženo je incidentima.

UPIS JE U TOKU

Novi Termini za upis

U intervjuu je takodje na pitanje da li ga je konkurentnija mašina možda dovela u dilemu da li da produži karijeruu F1. Kazao je: „Ne znam. Da li bih otišao u penziju da sam bio veoma konkurentan u poslednje tri ili četiri godine: pobeđivao u trkama, borio se za šampionat – možda osvojio još jedan?
Kada sam završo na 10. mestu začuo se žamor. Nisam se mnogo potresao, iz razloga zato što me to mesto ne zanima. Doživeo sam osećaj da budem prvi, tako da me ne nervira što sam doživeo i to 10. Mesto.
Sebastijan Fetel je dodao: „Još uvek volim ovaj sport. Još uvek volim trke. Teška je odluka da se penzionišem, ali sam o tome dovoljno dugo razmišljao. Znam koliko posvećenosti i žrtvovanja ovaj sport zahteva, i doneo sam odluku da je dobro vreme da se bavim nekim drugim stvarima.”
Smatram da je sada pravo vreme da se povučem. Ne znam šta bi bilo da sam u poslednjih nekoliko godina bio kompetentniji. Da sam se borio za pobede. Nikada nećemo saznati- kazao je Sebastijan Fetel za zvanični sajt Aston Martina.

Ostavite odgovor