You are currently viewing Kako da znate da ste odabrali odgovarajuće gume?
Odgovarajuce gume za vas automobil

Kako da znate da ste odabrali odgovarajuće gume?

  • Post category:Saveti
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:4 mins read

Kako da znate da ste odabrali odgovarajuće gume?

Korisno je da saznate da ste odabrali odgovarajuće gume za Vaše vozilo. Znamo da Vas sve zanima kako da sprečite nepotrebno cesto menjanje Vaših guma.

Istraživali smo za Vas i došli do saznanja da je velika ponuda guma koje možete odabrati u skladu sa pertormansama i izgledom za koji ste se odlučili.
Nove gume za neke automobile mogu totalno da promen izgled Vašeg autombila. Neophodno je da zamenite istrošene gume i samim tim smanjite rizik od proklizavanja i osigurate sigurnu vožnju. Dešava se da nisu uvek sve gume odgovarajuće za svako vozilo. Ukoliko odaberete pogrešne gume za Vaše vozilo, može se desiti da to štetno utiče na performanse Vašeg automobile u celosti.

Imate potrebu da zamenite stare gume za odgovarajuće nove gume koje se savršeno uklapaju i odgovaraju u svakom smislu Vašem automobilu. Jasno je da ukoliko stre odabrali neusklađene gume to može biti veliki problem za Vas. Gume koje nisu adekvatne i odgovarajuće Vašem automobilu mogu prouzrokovati ozbiljan problem pa čak mogu biti i potencijalni uzrok izazivanja saobraćajne nesreće. Neodgovarajuće gume mogu prouzrakovati neravromerno trošenje istih. Čak i vožnja po ravnom putu može izgledati otežavajuće. Može se desiti da Vaše vozilo naprasno krene ulevo ili udesno.

Suočite se sa problemom i pronađite odgovarajuće gume

Posebno je opasno voziti po klizavom ili zaleđenom kolovozu a da pritom Vaše gume nisu odgovarajuće. Takođe tako rizikujete kako Vaš tako i zivote Vaših saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju. Često se dešava da u tom slučaju nekontrolisano proklizavate. Ukoliko niste odabrali odgovarajuće gume za Vaše vozilo ni letnja voznja Vam neće biti laka. Osetićete neprijatne vibracije na Vašem volanu i otežava Vam manevrisanje i upravljanje automobila.

Vremenom se sve više i više pogoršavaju neusklađene gume, stoga je neohodno da na vreme vodite računa o odabiru odgovarajućih guma a ne kada za to bude kasno jer se povećavaju šanse za saobraćajnu nesreću. Gledajte da to na vreme izbegnete i posvetite se da odaberete odgovarajuće gume i da budu uskladjene.
U samom startu neophodno je da kada ste se već suočili sa problemom, otkrijete i šta je uzrok istog. Može se desiti i da uzrok Vašeg problema bude samo jednostavno nedovoljno naduvana guma. Jednostavno možete tada i sami rešiti Vaš problem tako što ćete dovoljno naduvati Vakše gume. Veći problem je ukoliko Vam nisu odgovarajuće gume, nisu prikladne za Vaše automobile. Neophodno je da što pre počnete da razmišljate o njihovoj zameni. Kada primetite i najmanju promenu prilikom vožnje Vašeg automobile važno je da odmah odete kod adekvatnog majstora.

Neophodno je da saznate specifikaciju Vašeg automobila i tako na osnovu toga odaberete odgovarajuće gume. Tako ćete se uveriti da ste osigurali sigurnu i udobnu vožnju za Vas i Vaše najmilije.

Kontrola guma

Redovno proveravajte pritisak u Vašim gumama. Kada je adekvatno naduvana nećete imati problem tokom vožnje. U suprotnom ako Vaše gume nisu adekvatno naduvane, moguće je da je Vaša guma bušna. Tada je potrebno da što pre odete kod vuklanizera i rešite problem.

Kontrolišite redovno imate li nekih udubljena na Vašim gumama. Ukoliko ste ljubitelj vožnje po neravnim terenima veće su šanse da se Vaše gume brže oštete i da imate kvržice i udubljenja na Vašim gumama ili felnama.

Kada ste proverili i uskladili pritisak u gumama a još uvek osetite problem prilikom upravljanja Vašim vozilom, moguće je da udubljenje na felnama bude uzrok Vašeg problem. Tako da je neophodno da zamenite i same felne ukoliko su oštećene.

Ostavite odgovor