You are currently viewing Pet načina da produžite životni vek vašeg automobila
Produzite zivotni vek automobila

Pet načina da produžite životni vek vašeg automobila

  • Post category:Saveti
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:6 mins read

Pet načina da produžite životni vek vašeg automobila

Neka Vam pređu u rutinu i neka Vam postane navika da vodite računa o Vašem automobilu. Samim tim mu produžite životni vek. Ali i Vi ćete se osećati zadovoljnije.
Verujte , moguće je da jednostavnim i redovnim održavanjem produžite životni vek Vašeg automobila. Nije neka nauka, niti Vam je neophodno nikakvo stručno znanje da Vaš auto ostane u dobrom stanju. Saznajte koliko česti i koje delove je potrebno redovno održavati.
Svakako ćete tako povećati bezbednost Vašeg automobila. Možete tako smanjiti potrošnju goriva kao i troškove popravke. Očuvaćete tako i motor Vašeg automobila.
Nije bitno u kom se stanju nalazi Vaš automobil, svakako brigom o njemu ćete ga očuvati. Ne znate od čega da krenete? Evo pet saveta kako da brinete na pravi način o Vašem automobilu.

Održavajte Vaš automobil čistim

Perite redovno Vaš auto i tako učinite da nestane prašina, mrtve bube, masnoću i sve ostale nečistoće. Sasvim je dovoljno da Vaš automobil perete dva ili tri puta mesečno. Posebno ukoliko živine ublizini gde ima puno morske soli. Ili ako živite u oblasti gde je povišena zagadjenost vazduha. Ako pak živite u sredini koja nije izložena ni morskoj soli ni dodatnim zagađivačima vazduha dovoljno je jednom mesečno u tom slučaju da operete Vaš automobil.
Redovno izbacujte svo smeće, nepotrebne papire ili ostatke hrane kada čistite Vaš automobil. Nemojte zaboraviti da redovno brišete Vaše farove kao i šoferšajbnu Vašeg automobila.

Proveravajte da li su gume dovoljno napumpane na Vašem automobilu

Na svakoj benzinskoj stanici imate merače pritiska za gume, jednostavno je da proveravate da li su sva četiri točka podjednako naduvana. Tako ćete sačuvati Vašu bezbednost. Kupujte nove gume kada za to dodje vreme i tako poboljšajte vučnu silu Vašeg automobila.

Proveravajte ulje i tečnost i redovno ih dopunjavajte

Morate proveravati motorno ulje, rashladnu tečnost motora, ulje za menjač i kočnice i tako budite sigurni da će Vaše vozilo mnogo bolje raditi. Nekim automobilima je potrebno kontrolisati i tečnost za diferencijal, za servo volan, za hidraulično kvačilo kao I tečnost za pranje prozora. Budite sigurni da je svaka od pomenutih ulja i tečnosti ima svoju bitnu ulogu da bi Vaše vozilo bolje funkcionisalo.
Posavetujte sa prodavcima kod kojih možete kupiti ulja i tečnosti koje je potrebno sipati u Vaš automobil. Postoje razni brendovi na Vama je da se odlučite koje ćete koristiti. Jednom mesečno proveravajte nivoe svih tečnosti. Tako sprečavate da se talože čestice prljavštine u unutrašnjosti i tako poboljšajte rad Vašeg automobila.

NAJNOVIJA VOZILA

Izaberite vozilo na kojem želite da učite vožnju

hyundai i20 auto skola
ford fiesta auto skola
mini cooper auto skola
reno clio auto skola
opel corsa auto skola
vw polo auto skola

Menjajte redovno filtere za vazduh i ulje

Filter za vazduh se menja na pređenih 10000 km otprilke jednom godišnje i tako poboljšavate ubrzabje Vašeg automobila. Tako poboljšavate efikasnost goriva i životni vek Vašeg motora.
Filteri služe da akomuliraju prljavštinu i ostatke koja može oštetiti klipove i cilindre motora Vašeg automobila. Vodite računa da prilikom zamene filtera za ulje ugradite visokokvalitetne i tako produžite životni vek motora tako što održavate automobil adekvatno.

Unesite ovde tekst naslovaMenjajte redovno kočione kočnice i kočiono ulje

Uvek vodite računa da auto vodite kod kvalitetnog majstpra i tako budite sigurni da je Vaše vozilo u savršenom stanju. Ukoliko ne menjate ma vreme Vaše pločice , rotori kočnica mogu se istrošiti i oštetiti i možete imati više troškova zbog dodatnih oštećenja.
Redovno kontrolišite kočionu tečnost i ukoliko je potrebno menjajte je na vreme i tako ćete produžiti životni vek Vašeg automobila. Tako ćete sprečiti stvaranje rđe i korozije što dodatno može da oslabi Vaše kočnice na automobilu.

Saveti kako da brinete o Vašem automobilu

Samim tim što vodite rašuna o Vašem automobilu i pravilo ga održavate, smanjićete tako potrošnju goriva. Sigurni smo da Vam je ovaj zanimljiv i koristan članak o tome kako da dodatno brinete o Vašem automobilu ponešno i naučio.

Ostavite odgovor