You are currently viewing Vodič za kupovinu polovnog automobila
Saveti za kupovinu polovnih automobila

Vodič za kupovinu polovnog automobila

  • Post category:Saveti
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:4 mins read

Vodič za kupovinu polovnog automobila

Nakon položenog vozačkog ispita mnogi kandidati se odlučuju da kupe polovni automobil. Nećemo Vam reći ono što Vam svi govore da kupite polovni automobil da učite na njemu. U auto školi Sušić kada završite sve testove i dobijete vozačku dozvolu Vi ste stvarno naučili da vozite.

Da bismo Vam pomogli daćemo Vam savete da polovni automobil koji kupite zadovoljava sve kriterijume. Obratite pažnju na ova 4 znaka pri kupovini polovnog automobila.

Odlučili ste se da kupite polovni automobil. Lako i dostupno je da pronadjete bas ono što Vama odgovara kada su polovni automobili u pitanju. Ponuda je ogromna pa je izazov veći. Morate se uklopiti u budzet a opet voditi računa da je auto u dobrom stanju.

Ispratite upozorenja na koja ćemo Vam skrenuti pažnju. Ne doživljavajte odabir Vašeg novog automobile toliko dramatično. Znamo da ste skepticni i da za Vas predstavlja pravu noćnu moru da li će se auto koji ste odabrali ubrzo pokvariti.

Pomoćićemo Vam da u startu napravite selekciju šta treba izbegavati i samim tim na šta obavezno da obratite pažnju kada birate Vaš novi polovni automobile.

1. Jedan od alarma je drastično niska ili pak izuzetno visoka cena

Uzmite u obzir faktore pređene kilometraže, približne vrednosti svih polovnih automobile koji su u ponudi, uporedite stanje , kako spolja tako i iznutra. Neka za početak pretrage ovo bude osnova koliko bi trebalo da košta model automobila za koji ste se odlučili. Svakako, naićićete na prodavce koji će odskakati iz ovog opsega.
Ukoliko je cena isuviše niska to nam ukazuje na potencijalni problem sa tim automobilom. Isto tako ako je cena drastično veća može značiti da prodavac pokušava da Vam nepotrebno iznudi veću svotu novca.

2. Previse napadan i nasrtljiv prodavac

Neki prodavci mogu biti previse motivisani da što pre prodaju svoj automobile. Ništa novo. Vodite računa ukoliko primetite da je prodavac nekontrolisano agresivni ili napadni , nasrtljivi, uporni da baš Vi morate da kupite auto koji Vam nudi. Ukoliko procenite da je situacija alarmantna bolje pronadjite novi polovni automobile. Izbegnite nepotrebne i potencijalne neprijatnosti.

3. Ukoliko je auto u jako lošem stanju

Imajte uvek na umu da svaki prodavac polovnog automobile želi da se potrudi na sve načine da Vam proda svoj poloni auto. Potrudiće se da Vas ubedi da je polovni automobil u odličnom stanju. Kada dodjete da vidite automobile i prodavac se nije udostojio ni da ga opere. Niti da iznese svoje lične stvari i pun je smeća ili na neki način u lošem stanju naš savet je da odustanete od tog automobile. Ukoliko prodavac nije imao potrebu da Vam predstavi auto u reprezentativnom i sređenom izdanju budite sigurni da se onda nije ni trudio da ga održava ni dok je koristio taj automobile.

4. Papirologija nije potpuna

Potpuna i takodje ispravna papirologija je neophodno da bude prisutna kada dodjete da pogledate polovni automobil. Najbolje bi bilo da prodavac ima servisnu knjižicu da biste sagledali sve sto je rađeno na autompbilu koji potencijalno može biti Vaš.

Želite da dodjete do pouzdanog polovnog automobila baš u Vašoj blizini

Više pouzdanja ćete imati u sertifikovani polovni automobil. Sertifikovana polovna vozila su prošla sve moguće kontrole i smanjen je rizik da niste sigurni šta ste kupili kada želite da kupite polovno vozilo.
Takodje, većina sertifikovanih vozila ima određene garancije. To Vam je dodatna sigurnost pri kupovini polovnog automobile, imaćete neko pokriće ukoliko doživite saobraćajnu nesreću. Tako da započnite pretragu na Google-u „sertifikovani polovni automobili u mojoj blizini“ ili tome slično.

Ostavite odgovor