Zaštitite sebe i druge u saobraćaju

Nevezivanje sigurnosnih pojaseva od strane vozača i putnika u vozilu značajno doprinosi težini nastalih posledica u saobraćajnim nezgodama. Procenjuje se da u Republici Srbiji više od 60% vozača i putnika na prednjem sedištu u vozilu ne koristi sigurnosne pojaseve za vreme vožnje, dok putnici na zadnjim sedištima pojaseve gotovo uopšte ne koriste.

Istraživanja sprovedena u mnogim evropskim zemljama i SAD ukazuju da je za oko 40% manja verovatnoća da lice koje je vezano sigurnosnim pojasem pogine u saobraćajnoj nezgodi u odnosu na lice koje ne koristi sigurnosni pojas, dok je ova verovatnoća za povređivanje manja za oko 20%.

Pojasevi

Pojasevi su osigurnje za život u saobraćju ! Vezujte se !

jul 18, 2010

25 likes 11 comments

Na osnovu prvog izveštaja Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja u pogledu primene i prinude zakona u oblasti bezbednosti saobraćaja u 2005. godini tzv. PIN Izveštaj, najveći procenat korišćenja sigurnosnih pojaseva zabeležen je u Francuskoj, Nemačkoj i Malti. Druga grupa zemalja uključujući Holandiju, Norvešku, Švedsku i Veliku Britaniju kreće se na nivou većem od 90% u pogledu korišćenja sigurnosnih pojaseva u vozilima.

Zašto je pojas važan za sve učesnike u saobraćaju ?

Podeli :

Prijavi se danas po promotivnim uslovima

prijavljivanje