Radarska kontrola saobraćaja

Radarski uređaji koje pripadnici saobraćajne policije koriste za merenje brzini kretanja vozila na putevima Republike Srbije
RADAR je akronim za RADIO DETEKCIJU I DOMET. Ušao je u običan govor širom sveta pa stoga nije dalje kapitalizovan. Pošto je to najčešće korišćeni metod u kontrolisanju brzine, prezentovaćemo većinu radarskih sistema koje koriste pripadnici saobraćajne policije za merenje brzine kretanja vozila na putevima u Republici Srbiji.

Osavremenjavanjem opreme, specijalizacijom poslova i stručnom obukom, očekuje se da saobraćajna policija znatno efikasnije utiče na vozače u smislu odvraćanja od činjenja prekršaja, efikasnije otkriva i dokumentuje saobraćajne prekršaje. Posebno je značajno efikasnije sprečavanje i otkrivanje prekršaja u vezi sa brzinom, imajući u vidu da su nepropisna i neprilagođena brzina neposredni uzroci blizu jedne polovine saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima. Savremena oprema u kontroli saobraćaja, posebno kontroli brzine, povećava efikasnost policijskog uticaja na poštovanje saobraćajnih propisa. Takođe, savremena oprema doprinosi zakonitosti, stručnosti i profesionalnosti saobraćajne policije, smanjuje se broj pritužbi i jača poverenje građana u policiju.

Radar

Sistem za merenje brzine kretanja vozila VASCAR 5000

jun 10, 2000

15 likes 22 comments

Vascar 5000 je integralni deo sistema AUTOVISION COMPACT. Namenjen je merenju vremena i rastojanja do kontrolisanog vozila čija se brzina prati. Na osnovu podataka računa srednju brzinu kretanja tog vozila. Podaci se neprestano ažuriraju i prikazuju na liniji u dnu ekrana uređaja AUTOVISION COMPACT. Sistem se montira u vozila bez posebnih policijskih obeležja koja se uobičajno zovu presretači. Fotografije i snimci su dokazni materijal za učinjeni prekršaj. Sistem Vaskar 5000 znatno se razlikuje od klasičnih radarskih uređaja zbog specifične tehnologije otkrivanja i dokumentovanja saobraćajnih prekršaja, posebno prekršaja nepropisne brzine.

Radar-laser

Radarski uređaj Fama Laser III

nov 23, 2007

25 likes 42 comments

Saobraćajna policija u Republici Srbiji od početka 2008. godine, za kontrolu brzine kretanja vozila koristi radare Fama laser III, sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima. Laserski radar Fama laser III radi sa laserskim snopom koji se nalazi u infracrvenom opsegu (LIDAR) i na ovaj način omogućava brzo, tačno, i selektivno merenje brzine i udaljenosti vozila sa velike razdaljine. Video snimak ili slika vozila i vozača, izmerene vrednosti brzine i udaljenosti koriste se za: trenutno predočavanje učiniocu prekršaja, naknadno za formiranje i procesuiranje predmeta u prekršajnom ili krivičnom postupku i konačno za arhiviranje. Jednoznačnu identifikaciju vozila i vozača omogućuje digitalna fotografija iz video snimka ili sam video snimak. Fama Laser III je kompaktan uređaj, malog gabarita i težine, koji u sebi sadrži lasersku mernu jedinicu, video kameru u boji sa velikom rezolucijom, video rekorder za snimanje i reprodukciju video snimka, monitor u boji, centralnu upravljačku jedinicu i nišan. Sastavni deo uređaja je prenosivi akumulator za napajanje. Merenje brzine pomoću ovog uređaja moguće je izvan vozila i iz vozila.

Radar-laser

Radarski uređaj Pro Laser III

sep 13, 2008

19 likes 33 comments

Ručni radarski uređaj

Laserski radar Pro laser III je univerzalni uređaj koji meri udaljenost i brzinu kretanja vozila. Ovim radarom cilja se u jednu tačku, tako da se pouzdano može izmeriti brzina unapred određenog vozila koje se kreće individualno ili u koloni vozila. Pro laser III ne koristi mikrotalasni prenos kao tradicionalni radarski sistemi u saobraćaju, već nevidljive svetlosne zrake koji imaju mnogo višu frekvenciju. Pošto je talasna dužina ovih svetlosnih talasa mnogo kraća nego mikrotalasa, oni lako formiraju uzak laserski snop pogodan za identifikaciju cilja.

Podeli :

Prijavi se danas po promotivnim uslovima

prijavljivanje